Skip to main content

Gør alkoholproblemer dit hjem utrygt?

Alkohol kan gøre dit hjem meget utrygt og ubehageligt at bo i. På denne side kan du læse om nogle af de virkninger, som alkohol har på familier, og hvordan du kan få hjælp, hvis du kæmper med dette problem. Hvis du har en alkoholiseret forælder, har du måske oplevet nogle af følgende virkninger:

  • -Du føler måske, at du skal tage dig af din forælder, når han eller hun er fuld.
  • -Du kan føle dig bange eller flov, når din forælder er fuld.
  • -Dine forældre skændes måske meget, når de drikker.
  • -Du føler måske, at du aldrig kan slappe af derhjemme, fordi du altid er på vagt.
  • Du føler måske at du aldrig kan slappe af når du ikke er hjemme, fordi du ikke ved hvad der så sker derhjemme.


Dette er blot nogle af de måder, hvorpå alkoholproblemer kan gøre dit liv svært. Hvis du kæmper med dette problem, er det vigtigt, at du får hjælp. Der er mange ressourcer til rådighed for familier, der har med alkoholisme at gøre. Du kan finde flere oplysninger om disse ressourcer  eller hjælp her på her på siden, eller ved at ringe til vores gratis hjælpelinje på 70205502.

Hvis alkoholproblemer i familien gør dit hjem utrygt, så er du ikke alene.

Det skønnes at næsten 200.000 børn og unge i Danmark, vokser op i et hjem, hvor mindst den ene af forældrene drikker for meget alkohol. 

Hvis en af dine forældre drikker for meget, så kan livet føles hårdt og nogle gange også ensomt.

Måske har du nogen at tale med omkring problemet, en god ven, dine bedsteforælder, en klasselære eller måske en helt anden. 

Hvis du er vokset op i en familie, hvor enten din mor eller far drikker for meget, så er det utroligt vigtigt at fortælle om det. Mange både børn og unge vælger at skjule deres forældres drikkeri for omverdenen. 

Du synes måske det er flovt at din far eller mor drikker for meget, men det er ikke din skyld og det er bestemt ikke dit ansvar at holde det skjult. 

Måske har du allerede talt med nogen om det, men det har ligesom ikke ændret noget, eller også kan du være bange for, hvilke konsekvenser det kan have at åbne op og tale med nogen om problemet.

Vi vil gerne hjælpe dig, du er altid velkommen til at ringe på vores gratis rådgivningslinje på 70205502 og tale med en professionel om hvad du kan gøre, i din situation.

Sammen med vores rådgivere, kan i undersøge og lave et lille plan for, hvad du kan gøre her og nu, samt hvad du kan gøre på længere sigt.

Er du pårørende til misbrug?

Så lad os hjælpe dig. Alle henvendelser bliver behandlet fortroligt, og er underlagt tavshedspligt.

Vi har i mere end 15 år tilbudt gratis hjælp og rådgivning, for pårørende til misbrug. Vi kan også hjælpe dig og din familie.

Udfyld kontaktformularen, eller ring

70 20 55 02